18 / 04 / 2024

İsmet Acar kimdir?

İsmet Acar kimdir?

Acarlar Şirketler Topluluğu Başkanı İsmet Acar kimdir? İsmet Acar, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İsmet Acar, ne zamandan beri Acarlar Şirketler Topluluğu başkanı olarak çalışıyor?



İsmet Acar kimdir?

İsmet Acar, Artvin ili, Borçka İlçesi, Aralık köyünde 01 Nisan 1946 yılı doğumlu. Liseyi Artvin Lisesinde tamamlayan İsmet Acar, İstanbul'da Bayındırlık Müdürlüğü bünyesindeki Köy Yolları bölümünde 01 Mayıs 1965 tarihinde işçi statüsünde iş hayatına atıldı.


İsmet Acar, Işık Mühendislik Yüksek Okulu'nun Gece İnşaat Mühendislik bölümüne de devam etti. Ancak o günün koşullarında anarşi nedeniyle Mühendislik Okulunun üçüncü sınıfından ayrılmak zorunda kalmıştır.


İsmet Acar, 1966 yılında YSE-Teşkilatının Kuruluşu ile İstanbul YSE 1. Bölgeye nakil olmuş ve 1967 yılında YSE camiasında kurulan YSE-İŞ Sendikasının İstanbul Şubesinde sekreter olarak sendikacılık hayatına başlamıştır.


İsmet Acar daha sonra sendikacılığın değişik kademelerinde, en son YOL-İŞ Federasyonu Genel Sekreteri ve TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeliğinden kendi isteği ile 1983 yılında istifa ederek iş hayatına atılmıştır.


İsmet Acar şu anda bünyesinde dokuz şirketi bulunan Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.


Acarlar Şirketler Topluluğu

1983 tarihinde İsmet ACAR ve ailesi tarafından kurulan Acarlar Şirketler Topluluğu, değişik alanlara yayılmış çalışmalarıyla birlikte, ana faaliyet dalı olarak inşaat üzerinde yoğunlaşmıştır. 


Acarlar Şirketler Grubu’nun internet sitesinde firma şöyle ifade ediliyor; 


“Acarlar Şirketler Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Acarkent” villa projesi, İstanbul’daki bu tip projeler içinde önemli bir yere sahiptir. Gerek konum ve ulaşım avantajı gerekse kentsel donatı alanlarının çeşitliliği ve dengeli dağılımı açısından rakip projeler arasından kolayca sıyrılmakta, özellikle son üç yılda sağladığı %300’lere varan reel getirisi ile ön plana çıkmaktadır.


926.983 m2’lik kapalı alanı bulunan 2.291.280 m2’lik alan, çevre tanzimi, peyzaj, yol, yaya yolu, açık rekreasyon alanları, her tür elektrik, su, doğalgaz, drenaj, kanalizasyon altyapısına sahiptir. Türkiye’nin en büyük tek parsel projesi olan Acarkent, bittiğinde 2.747 adet bağımsız bölüm içeren, ortalama 12.000 nüfuslu modern bir kent haline gelecektir. Tamamlanmış haliyle projenin yaklaşık değerinin, arazisiyle birlikte 1 Milyar dolar olacağı tahmin edilmektedir.




Geri Dön