26 / 04 / 2024

İsmet Karaca'dan Bursa'da termal alanına ev ve dükkan inşa edilmesine tepki!

İsmet Karaca'dan Bursa'da termal alanına ev ve dükkan inşa edilmesine tepki!

Bursa'nın Sıcaksu bölgesinde termal sağlık turizmine hizmet verilmesi için kamulaştırılan alanda 690 adet konut ve 92 dükkan inşa edilecek. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, konuya ilişkin tepkisini dile getirdi.



Bursa’nın sıcaksu bölgesinde termal sağlık turizmi hizmeti sunulması için kamulaştırılan alanda konut ve dükkan yapılacağı öğrenildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine göre; Bursa’nın termal turizm potansiyelini yansıtan Sıcaksu bölgesinde termal tesis inşa etmek için Hikmet Şahin ve Recep Altepe dönemlerinden bu yana uzun seneler boyunca kamulaştırılan alan, 690 adet konut ve 92 dükkan yapılması amacıyla  TOKİ  tarafından ihale edildi.

İhaleye tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Sıcaksu bölgesi önceki dönem belediye başkanlarınca termal turistik alan olarak düşünüldü. Oradaki 110 dönüm arazi kamulaştırmalarla elde edildi.

İsmet Karaca dan Bursa da termal alanına ev ve dükkan inşa edilmesine tepki!

Alinur Aktaş kaç yıldır görevde. Burayı projelendiremediği gibi, kente katkı sağlayacak bir adım da atamadı. Bursa’nın termal şehir kimliğini baltalayan bir karar alıp bu alanı Soğanlı dönüşüm projesiyle birlikte toplu konut bölgesine dönüştürdü" dedi.

Karaca, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Bu arazinin altında termal su var. Konut her yere yapılabilir ama termal tesis her yere yapılamaz. Altında termal su bulunan ve termal tesis yapılabilecek bu alana hangi mantıkla toplu konut yapıldığını anlamak mümkün değil.
Tekrar tekrar vurguluyoruz. Termal projesi uygulanması gereken bu alanın toplu konuta çevrilmesi Bursa’nın turizm geleceğine ihanettir.”

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!


Geri Dön