28 / 03 / 2024

İsmet Yıldırım: En iyi kentsel dönüşüm yerinde yapılandır!

İsmet Yıldırım: En iyi kentsel dönüşüm yerinde yapılandır!

Kentsel dönüşüm için ilk adres olarak çıkacak yasanın isminin ˜İstanbul deprem dönüşüm yasası" olmasını tavsiye eden Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, œKendi yerinde dönüşüm en iyi   olanıdır. Yerinde olmayan dönüşümler başarıya ulaşmaz dedi



Kentsel dönüşümün  gerçekleşmesi için ilk adres olarak çıkacak yasanın isminin ˜İstanbul deprem dönüşüm yasası" olmasını tavsiye eden  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, œKendi yerinde dönüşüm en iyi  olanıdır. Yerinde olmayan dönüşümler başarıya ulaşmaz dedi.

İstanbul"da binaların çok sıkıntılı olduğunu belirterek sözlerine devam eden Yıldırım, œHarekete geçildiğinde insanlar depreme daha iyi hazırlanır. Sadece yasanın çıkması yeterli değil. İnsanların karşılıklı konuşması ve bunda arzulu olması  gerekiyor. Ondan sonra belediyeler imar hadlerini ayarlayarak dönüşüme başlayabilirler diyerek düşüncelerini aktardı.

Dönüşümün bir başka ayağının da süreç olduğuna dikkat çeken Yıldırım, œBeş on senede olacak bir şey değil, ancak 20-30 senede gerçekleşir. Fakat kısa zamanda halledilmesi gereken önemli yerler var. Zaten İBB Başkanı Kadir Topbaş Fikirtepe   ve Zeytinburnu için açıklamalarda bulundu. Bizde Zeytinburnu"ndan çalışmalara başladık zaten dedi.
Projenin TOKİ, KİPTAşž   ve önemli şirketler tarafından gerçekleştirilebileceğini kaydeden Yıldırım, œSermayesini harcayarak şehir yenileyebilecek şirketler var. Bu durum, tüm insanların kendilerini hazırlamalarıyla gerçekleşecek bir süreçtir diyerek sözlerini bitirdi.

İsmet Yıldırım"ın dönüşüm formülü:
1-  Kendi yerinde dönüşüm en iyi   olanıdır. Yerinde olmayan dönüşümler başarıya ulaşmaz.
2-  çıkacak yasanın ismi ˜İstanbul deprem dönüşüm yasası " olmalı, deprem esaslı hareket edilmeli.
3-  Yasanın yanı sıra insanlarda dönüşümde istekli olmalı.


Geri Dön