26 / 04 / 2024

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…



Montero, mecliste basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, "Yüksek gelirliler ve enerji şirketleri gibi olağanüstü şekilde kazanç sağlayan kişilerden daha fazla çaba göstermelerini istememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan aşırı sol görüşlü Unidas Podemos ittifakının isteği olan "zenginlerden daha fazla vergi alınması" ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Montero, geçici olacak ek vergilerin 1 Ocak 2023 gününden itibaren yürürlüğe girmesinin düşünüldüğünü söyledi.

İspanya'nın yaşamış olduğu ekonomik sorunlar sebebi ileı vergi konusu sürekli gündemde olurken, ülkedeki 17 özerk yönetimin yerel hükümetleri ise günlerde farklı vergi indirimleri kararları almakta.

Tüm bunların yanında Endülüs özerk yönetimi hükümetinin almış olduğu gelir vergisini kaldırma kararını diğer bir özerk yönetim olan Murcia da uygulayacağını açıkladı.

Merkezi hükümet ise açıklama yaparak, vergi konularının devlet politikası olması gerektiğinin altını çizerek özel olarak muhalefetteki sağ partilerin iktidarda olduğu yerel yönetimlerde alınmış olan mali kararları eleştirmekte.

Hükümet, bu hafta başında da doğal gazda KDV'yi yüzde 21 oranından yüzde 5'e düşürmüştü.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor


Geri Dön