27 / 04 / 2024

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.



İspanyol şirketi Ferrovial, Dalaman havalimanı işletme hakkının yüzde 60'ını 140 milyon Euro'ya YDA Grubu'ndan satın alarak ortak oldu. İki şirket konuya ilişkin ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada işlemin düzenleyici kurumların onayından sonra senenin ilk çeyreğinde tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro ya ortak oldu!

YDA 2042 YILINA KADAR İŞLETME HAKKINA SAHİP

İşlemin satışı danışmanlığını Ünlü&Co tarafından gerçekleştirildi. YDA havalimanını 2042 yılına kadar iştetebilme hakkına sahip oldu. YDA Group öte yandan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 2003 yılında Yap-İşlet-Devret modeline göre açmış olduğu Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin yapım ve işletim ihalesini kazanmış olup 2006 yılından itibaren işletmesini devam ettiriyor.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro ya ortak oldu!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre,YDA’nın internet sitesi konuya ilişkin şu ifadeleri paylaştı veriliyor:

“YDA Group; DHMİ’nin 7 Mart 2014’te düzenlediği ihalede en yüksek teklifi vererek halihazırda 2006’dan bu yana Dış Hatlar Terminali’ni işletmekte olduğu Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın iç ve dış hatlarının işletme hakkını 26 yıllığına kazanmıştır.

705 Milyon Euro+KDV karşılığında iç ve dış hatlar terminallerinin işletme hakkını devralan YDA Group; Dalaman Havalimanı'nın uluslararası proje finansmanı ile yapını tamamladığı Yeni Terminal Binası'nın 162 Milyon Euro’luk Yatırım Kredisi Sözleşmesi'ni Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve UniCredit Bank ile imzalamıştır.”

YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni terminali 2018'de açılacak!


Geri Dön