25 / 04 / 2024

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.



YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), Dalaman Uluslararası Havalimanı hisse devri ön anlaşması bildirimi hakkında açıklama yaptı. 

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş. hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro karşılığında Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 2022'de ön anlaşma niteliğinde hisse devir sözleşmesi imzalandı. 

Söz konusu hisse devrinin, gerekli yasal onaylar dâhil olmak üzere hisse devir sözleşmesi kapsamında yer alan ön şartların gerçekleşmesi akabinde tamamlanması planlanıyor. Devir gerçekleştiği takdirde YDA İnşaat'ın YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş.'deki payı yüzde 40 olacak. 

YDA İnşaat'ın KAP açıklaması:
Şirketimizin %65, hakim ortaklarımızın ise %35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş. hisselerinin %60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro karşılığında Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin olarak 16.02.2022 tarihinde ön anlaşma niteliğinde hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır.

Söz konusu hisse devrinin, gerekli yasal onaylar dâhil olmak üzere hisse devir sözleşmesi kapsamında yer alan ön şartların gerçekleşmesi akabinde tamamlanması planlanmaktadır. Devir gerçekleştiği takdirde Şirketimizin YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş.'deki payı  %40 olacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!


Geri Dön