25 / 04 / 2024

İSPARK otoparkları ruhsatsız mı?

İSPARK otoparkları ruhsatsız mı?

İstanbul’da İSPARK tarafından işletilen 225 otoparkın 173 tanesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.



Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı faaliyetlerine ilişkin hazırlanan Sayıştay denetim raporunda, İSPARK tarafından işletilen açık ve kapalı otoparklardan bazılarının ruhsatsız olduğu belirtildi. Raporda, mevzuata göre açık ve kapalı otopark yapmak, yaptırmak, işletme ve ruhsatlandırma işinin büyükşehir belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları altında olduğu bildirildi. Bu kapsamda İBB'nin aldığı meclis kararı ile otoparkları kendi iştiraki olan İSPARK A.Ş'ye işlettirdiği belirtilerek bu otoparkların ruhsatının da İBB tarafından verilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

“225 OTOPARKIN 173'Ü RUHSATSIZ

Ancak UKOME'den elde edilen bilgiye göre, İSPARK tarafından işletilen 225 adet açık ve kapalı otoparkın 52 adedi ruhsatlı, 173'ü ise ruhsatsız. Sayıştay raporunda, 74 otoparkın ruhsatlandırılmasına ilişkin dosya açılmış olmasına karşın hali hazırda ruhsatlandırma işlemleri tamamlanmadığı belirtildi. Geriye kalan otoparkların ise ruhsatsız bir şekilde faaliyetlerine devam ettiği bildirilerek “İlgili müdürlük olan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından ivedi bir şekilde ruhsatsız olarak faaliyetlerini sürdüren İSPARK A.Ş. tarafından işletilen otoparklara ilişkin ruhsatlandırma çalışmaları yapılmalıdır” dendi.

719 RUHSATSIZ OTOPARK

Raporda, İSPARK A.Ş.'nin işlettiği otoparkların dışında kalan diğer otoparkların bazılarının faaliyetlerine ruhsatsız bir biçimde devam ettiği tespitine de yer verildi. İSPARK A.Ş. tarafından işletilen açık ve kapalı otoparklar hariç diğer otoparklardan sadece 664 tanesinin ruhsatlandırıldığı, ruhsatsız olarak faaliyetlerini sürdüren açık ve kapalı otopark sayısının ise toplam 719 olduğu vurgulandı. İBB yaptığı açıklamada otoparkların ruhsatlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Geri Dön