20 / 04 / 2024

İspark'tan Kadıköy'e 1000 araçlık otopark!

İspark'tan Kadıköy'e 1000 araçlık otopark!

İSPARK, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 20 bin metrekarelik alanda 1000 araçlık modern bir otoparkı hizmete açtı.



İSPARK, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 20 bin metrekarelik alan içerisinde bisiklet, motosiklet ve engelli park alanları ile helikopter pistinin de bulunduğu 1000 araçlık modern bir otoparkı hizmete açtı.

Kadıköy İDO ve motor iskelelerinin hemen yanında bulunan otopark, toplu taşıma araçlarının da yakının da bulunması nedeniyle sürücülere kolaylık sağlıyor.Modern standartlara uygun olarak yapılan otopark, kent merkezinde trafiğin akışına katkı sağladığı gibi sürücüleri deniz ulaşımı kullanmaya teşvik ediyor.

Sürücüler, gidecekleri güzergahlara deniz ulaşım araçları ile geçtikleri için bin araç trafikten çekiliyor. Vatandaşların kısa sürede benimsediği ve yoğun ilgi gösterdiği otopark sayesinde Kadıköy trafiğinde de bir rahatlama gerçekleşti. İSPARK, açık otoparkları ucuz tutarak caddelerdeki yoğun parklanmanın önüne geçmeye çalışıyor.

İSPARK Genel Müdürü Kadir GURBETCİ, Kadıköy Açık Otoparkı ile bölgede yaşanan otopark sıkıntısının azalacağını ve konumu itibari ile deniz ulaşımına katkı sağlayacağını belirtti. Otoparkın içinde 22 engelli, 20 bisiklet ve 20 motosiklet park alanı bulunuyor. İstanbullulara hizmet veren otoparkın günlük ücreti ise sadece 5 TL.

Geri Dön