29 / 03 / 2024

Isparta Çelebiler Otoparkı hizmete açıldı!

Isparta Çelebiler Otoparkı hizmete açıldı!

Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Çelebiler Otoparkı hizmete açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ''Şuanda 5'inci otopark bitti. 6'ıncısı da yapılıyor'' diye konuştu.



Isparta Belediyesi geçtiğimiz günlerde eski Özel İdare Binasının olduğu bölgedeki Çelebiler Otoparkını hizmete açtı. 


Açılışta konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otopark alanının 3 bin 665 metrekare alana sahip olduğunu belirterek, İnşaat alanı ise toplamda 14 bin 500 metrekare. Otoparkımız 350 araçlık bir otopark. Şuanda yerin bir alt katındayız. Üstümüzde 3 metre toprak var. Burası Allah korusun harp gibi durumlarda şehrin en büyük sığınağı. Yukarıdan bombalar atılsa burada bir hadise olmayacak tarzda bir yer. 


Ayrıca hem depreme dayanıklı hem statik olarak yapılan bir yapı burası. Beton 40'la döküldü. Bu demektir ki çok uzun seneler dayanabilecek bir yapı. Artık çocuklarımız için değil torunlarımıza kalacak tarzda yapılmış bir yapıdır" dedi. 


Şehirlerde meydanlar ve yeşilliklerin olması gerektiğine işaret eden Başkan Günaydın, "Otoparkın üstü yeşil alan ve meydan, inşallah bunu daha da büyüteceğiz. Burayı Kavaklı Cami'ne doğru açacağız. Onun projeleri de hazır. Şehirler meydanlarıyla anılır. Huzur ve rahatlık meydanlar, geniş caddelerle ortaya çıkar. Ama otoparkları yapamazsanız istediğiniz kadar trafiği rahatlatın bir önemi kalmıyor. Bir şehrin şehir olması için otoparkları olması lazım. Bir zamanlar 7 ayrı proje çizerek bir kurula gittik. Projeler için müsaade istedik. Bana siz ne yapıyorsunuz bir tane yap yeter dediler. Bana hayalcisin demek istiyorlar. Şuanda 5'inci otopark bitti. 6'ıncısı da 113. cadde de katlı otopark olarak yapılıyor ve bitmek üzere. 


O da bitince 1 otopark yerimiz daha var. Onu da hemen halledebilseydik olacaktı. İstanbul yolu üzerinde askeriyenin arkasında bir yerimiz var. Oraya yapacağız. Daha sonra Hükümet Meydanı'nın altına yapacağız. Hükümet Meydanı altına 7 kat otopark yapmayı düşünüyoruz. Bunlar geleceğin projeleri. Isparta'yı şehir yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 


Öte yandan yeraltı otopark yapmak isteyenlere çağrıda bulunan Belediye Başkanı Günaydın, "Bu arazide üstte imar olarak bizim 4 kat yapma yetkimiz vardı. Bu 4 katı yapmıyoruz yerin altına 4 kat yapıyoruz. Otopark yapmak isteyen kim varsa yerin altına yapmak istiyorsa istediği katta imar olarak vereceğiz. Yeter ki otopark yapsın. Belediyecilik aslında su çıkar, başka şey çıkar diye izin vermiyor. 


Ama ben örneğini gösterdim. Yerin altına 4 kat otopark yaptık. Burası sağlam bir yapı. Ben yaptığıma ve örneğini gösterdiğime göre vatandaşa neden izin vermeyeyim? İsteyen özel şahıslar yerin altına otopark yapabilir. Meclisimiz bu konuda olumlu karar verebilir" dedi. 


Başkan Günaydın, son olarak, "Isparta bizim, hepimizin. Burayı en güzel şehir yapacağız. Daha büyük projelerimiz var. Şehir yapmak için en büyük unsurlardan birisi otoparklar. Ama bunlarla bitmiyor. Şehrin müzelerine kadar yapılacak. 2 yıl üst üstüne yaşanılır şehirler arasından birinci seçiliyoruz. Bu birinciliğimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.



Eğirdir Akpınar Gazetesi


Geri Dön