20 / 04 / 2024

Isparta Şehir Hastanesi'nin karşısındaki arazi gündemden düşmüyor!

Isparta Şehir Hastanesi'nin karşısındaki arazi gündemden düşmüyor!

Belediye Meclisi, Şehir Hastanesi karşısındaki arazilerin konut dışı kentsel çalışma alanından çıkartılarak yoğunluk artırılmadan 'ticari alan' olarak değiştirilmesine karar verdi.



Eğirdir yolu üzerinde yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen Isparta Şehir Hastanesi'nin karşısındaki araziler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bilindiği gibi, söz konusu araziler konusunda Belediye Meclisinin geçtiğimiz Kasım ayında yapılan toplantısında arazilerin konut dışı kentsel çalışma alanından çıkartılarak ticari alana alınması ve emsalin yükseltilmesi uygun bulunmuştu. Ancak, arazi sahipleri bu karara itiraz etti ve bu itirazlar neticesinde de Belediye Meclisi, bu defa söz konusu araziler konusunda yoğunluk aynen kalacak şekilde değişiklik yaptı. 


Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Ocak ayı son toplantısında, yaklaşık 3 aydır gündemde bulunan; İlimiz Davraz Mahallesi 3409 adanın konut dışı kentsel çalışma alanından çıkartılarak Şehir Hastanesinin tamamlanmak üzere olması nedeniyle hastaneye hizmet edecek şekilde ticari alana alınması konusu ele alınarak karara bağlandı. 


KOMİSYON; "YOĞUNLUK ARTIRIMI OLMADAN TİCARİ ALAN OLACAK" 

Meclis gündeminin yedinci maddesinde bulunan; İmar Planı tadilatlarının görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Söz konusu raporda; "İlimiz Davraz Mahallesi 3409 adanın konut tısı kentsel çalışma alanından çıkartılarak yoğunluk artırılmadan 'ticari alan' olarak düzenlenmesi ve değişiklikleri 1/5000 Nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur" denildi. Konu meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Böylece, oradaki arazi sahiplerinin de istediği olmuş oldu.


Demokrat Gazetesi


Geri Dön