23 / 04 / 2024

Isparta Şehirlerarası Terminal'in inşaatı tam gaz!

Isparta Şehirlerarası Terminal'in inşaatı tam gaz!

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 200 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Isparta Şehirlerarası Terminal inşaatını inceledi.



 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 200 dönüm alan üzerinde inşaat çalışmaları hızla süren Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal çalışmalarını yerinde denetledi. Isparta Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Günaydın, çalışmaların hızla devam ettiğini ve projenin şehre simge ve özellik katacağını belirtti. 96 metre yüksekliğindeki kule inşaatında da önemli yol alındığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kulede döner restoran, kafeterya, müze ve diğer aktivite alanlarının bulunacağını söyledi.

Yaşayan Otogarın gerek şehir içi gerekse şehir dışından gelenlerin ziyaret edip görmek istediği bir nokta olacağını söyleyen Başkan Günaydın, yaptıkları her yapının Isparta’yı temsil eden bir nitelik taşıdığını ve bunun birisinin de şehrin kulesi olacak yaşayan otogar olduğunu söyledi. Alışveriş merkezleriyle yaşayan otogarın geleceğe yönelik inşa edildiğini ve yıllarca Isparta’ya hizmet vereceğini, yerinin değişmeyeceğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otogara ulaşımı sağlayacak olan yolların yapımlarının da devam ettiğini belirtti.

Geleceğin projesi Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminalin artık ortaya çıktığını söyleyen Başkan Günaydın, kule inşaatında 20’inci metreye ulaşıldığını ve yüksekliğin 96 metre olacağını dile getirdi. Yapılan çalışmaları teknik ekibiyle birlikte yerinde incelediğini belirten Günaydın, yapılanların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu gördüğünü söyledi. ‘Herkese heyecan verecek bir yapı’ diye konuşan Günaydın, Isparta’da atılan her adımda projelerin adeta üst üste görüleceğini de söyledi. Bu yapılan yatırımların ciddi bir mali boyutunun da olduğunu ancak belediye olarak bunları zorlanmadan gerçekleştirdiklerini belirten Günaydın, her yapıda olduğu gibi otogarın da depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini söyledi. İnşaatta çelik döşeme ve C60 beton kullanıldığını dile getiren Günaydın, “En şiddetli depreme dayanıklı olarak inşa edilmektedir. Hiçbir şeyden kaçınılmadan uygulama yapılmaktadır. İnşaatımızda çalışmalar istenildiği düzeyde, düzenli olarak devam ediyor. Isparta’mızın simgesi olacak bu otogar ve yaşam alanının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Geri Dön