27 / 04 / 2024

Isparta Senirkent'e yapılması planlanan yurt binası mecliste!

Isparta Senirkent'e yapılması planlanan yurt binası mecliste!

Isparta'nın Senirkent ilçesinde yapılması planlanan yurt binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Senirkent ilçesinde yapılması planlanan yurt binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cesur, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cesur, ''Aşağıda belirtilen soruların Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. maddeleri uyarınca arz ederim'' diye konuştu.

Cesur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Isparta ilimizin Senirkent ilçesinde arsa tahsisi gerçekleştirilmiş olmasına rağmen Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yapılması sözü verilen yurt yapımı hala gerçekleştirilmemiştir. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin ve ailelerinin mağduriyet yaşamamaları adına vatandaşlarımız ilçede yurt yapımının bir an önce tamamlanmasını talep etmektedirler.''

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un soruları:
1- Isparta ilimizin Senirkent ilçesinde arsa tahsisi gerçekleştirilmiş olmasına rağmen Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yapılması sözü verilen yurt yapımının gecikmesinin gerekçeleri nelerdir?

2- Isparta ilimizin Senirkent ilçesinde yapımı gecikmiş Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yapılması sözü verilen yurdun yapımı konusunda bakanlığınızın devam eden bir çalışması var mıdır?

3- Isparta ilimizin Senirkent İlçesi'nde ikamet eden ve yurt açılmaması sebebi ile sorunlar yaşamaya devam eden vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin adımlar atılmakta mıdır?

4- Isparta ilimizin Senirkent İlçesi'ndeki yurt eksikliğinin giderilmesine ilişkin hangi tarih ön görülmektedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön