18 / 04 / 2024

İzmir'de yapılması planlanan opera binası projesi mecliste!

İzmir'de yapılması planlanan opera binası projesi mecliste!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan opera binası projesi ile ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan opera binası projesi ile ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Osmanağaoğlu, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Osmanoğlu, ''İzmir ilimiz tarihi ve kültürel dokusuyla gelecek nesillere aktarılması gereken paha biçilemez 
imizden birisidir. Şehrimiz sakinlerinin öteden beri bitmesini beklediği yatırımlardan birisi olan, İzmir'imizin Karşıyaka'daki en değerli arsalarından birisi üzerinde yapılması planlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ancak tam bir yılan hikâyesine dönen Opera Binası projesi ile ilgili kamuoyuna yansıyan haberler ve iddialar vatandaşlarımızı oldukça rahatsız etmektedir. 2018 yılında başlayan çalışmaların halen temel aşamasında olması ve inşaatın durduğu gözükmesine rağmen yüklenici firmaya yüksek meblağlarda ödemeler yapılması soru işaretlerini arttırmaktadır. Buna göre;  ve sol İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye verilen ve son safhada yeterliliği olmayan bir şirketin yüklenicisi olduğu, yaklaşık 2 yıldır temel atma sürecinin devam ettiği “Opera Binası Projesi'” nin hayata geçirilmesinde karşılaşılan “aksaklıkların” aşılmasıyla ile ilgili Bakanlığınızın da dâhil olduğu bir çalışma bulunmakta mıdır?'' diye konuştu. 

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun soruları:
1- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye verilen ve son safhada yeterliliği olmayan bir şirketin yüklenicisi olduğu, yaklaşık 2 yıldır temel atma sürecinin devam ettiği “Opera Binası Projesi'” nin hayata geçirilmesinde karşılaşılan “aksaklıkların” aşılmasıyla ile ilgili Bakanlığınızın da dâhil olduğu bir çalışma bulunmakta mıdır? 

2. Proje ihalesini alabilmek için teklif veren diğer firmalar yerine ihalenin 102 milyon TL daha  yüksek teklif sunan bir firmaya verilmesiyle ortaya çıkan kamu zararının müsebbiplerinin araştırılmasıyla ilgili Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde, devletimizin yetkili organları tarafından başlatılan bir süreç bulunmakta mıdır? 

3. İnşaatı için belediye kasasından; 2018'de 65.9 milyon, 2019'da 60.7 milyon, 2020'de 26.4 milyon olmak üzere toplam 152 milyon Türk lirasının aktarıldığı kamuoyuna yansıyan ancak yıllardır temel atma aşamasının ötesine geçemeyen opera binası projesinin bir an önce İzmir’imize kazandırılması için Bakanlığınızın devreye girmesi söz konusu mudur? 
 


Geri Dön