20 / 04 / 2024

Isparta Yaşayan Otogar'da son durum!

Isparta Yaşayan Otogar'da son durum!

Isparta Belediyesi tarafından 6 Mart’ta ihale edilen Yaşayan Otogar projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor





Isparta Belediyesi tarafından 6 Mart’ta ihale edilen geleceğin projesi’ olarak görülen şehirlerarası ve kırsal terminal ile her kitleye hitap edebilecek olan yaşam alanlarının da bulunduğu Yaşayan Otogarda zemin beton döküm işleri son sürat devam ediyor. 


Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde 93 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kule de mevcut. Projede 500’ü açık, 500’ü kapalı olmak üzere bin araçlık otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri de bulunuyor.


Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuyla ilgili olarak; “Yaşayan Otogarda 20 dönümlük bir alanda da gül bahçeleri yer alacak. Yine otopark alanımızın içi güllerle donatılacak. Isparta’mızın geleceğini karşılayacak modern çarşı ve alışveriş merkezlerinin de yer alacağı bir otogar olacak. şehirler arası ve kırsa terminali ile birlikte her türlü özelliği bünyesinde barındıracak. Bu alanımızda yıllar geçse de trafik sorunu yaşanmayacak. Şehircilikten anlamayanlar tahmini konuşmalar yapıyor. Burası şehrin merkezinde kalsa da, nüfusumuz bir milyona çıksa da otogarın 3 alternatif yoluyla trafik sorunu yaşanmayacaktır. Ortaokul yıllarımdan buyana şehirde 4.otogar değişti. Ama bu otogar kalıcı olacak. Yaşayan Otogar Projesi benim beğendiğim keyif aldığım projelerden bir tanesidir. Çalışmaların şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Isparta Belediyesi



Geri Dön