19 / 04 / 2024

Isparta'da 4 ova SİT alanı ilan edildi!

Isparta'da 4 ova SİT alanı ilan edildi!

Isparta'da 4 ova, büyük ova statüsünde SİT alanı olarak tescil edildi. Isparta Tarım İl Müdürlüğü kaçak yapılaşmaya karşı uyarılarda bulundu.



Isparta Tarım İl Müdürlüğü, Belediyeleri 'kaçak yapılaşmaya' karşı uyardı. Tarım arazilerini koruma planı kapsamında "büyük ova" statüsü verilen toplam 141 bölgede tarım dışı faaliyetlere izin verilmiyor. 


Çoğu ovanın Büyük Ova Koruma Alanı olarak belirlenmesine ilişkin açıklamaya göre amaç dışı kullanım, erozyon ve kirlenme gibi nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulması yaşanan ova bölgeleri tarımsal SİT alanı olarak tescillendi. Ayrıca tarım arazilerinin spekülatif yatırım amaçlı alınıp satılmasını önleyerek zorunlu olarak tarımsal üretimde kullanılması hedefleniyor.


Tarım Bakanlığı'nın teklifi ile Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar dahilinde Isparta'da da 4 ova, büyük ova statüsünde SİT alanı olarak tescillendi. 


Bölgede, Atabey ovası olarak bilinen Isparta Ovası, Gelendost Ovası, Senirkent Ovası ve Eğirdir Boğazova Ovası tarım dışı faaliyetlere karşı koruma altına alındı. 


Çözüm Gazetesi


Geri Dön