20 / 04 / 2024

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

Bir dönem Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gidip gelen, geçtiğimiz senelerde ise üzerinde yer alan hastanenin taşınacağına yönelik tartışmalara konu olan Ataşehir'deki İstanbul’un en değerli arazisi doğal SİT alanı ilan edildi.



İstanbul Ataşehir'de yer alan, 184 bin metrekarelik alanı ile İstanbul’un en değerlisi olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin üzerinde yer aldığı arazinin hastane kompleksi dışındaki 60 bin metrekarelik alan doğal SİT alanı ilan edildi.

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konu ile ilgili duyurusu şu şekilde:

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, İçerenköy mahallesi, 173 pafta, E:637, Y:3130 ada, 146 parsel Bakanlık Makamının 25/01/2019 tarihli 20671 sayılı OLUR’u ile “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 3. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal SİT alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili duyurulur ve tebliğ olunur.

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

İKİ BAKANLIK ARASINDA GİDİP GELMİŞTİ

2011 yılındaki imar planı değişikliği ile arazinin tamamı sağlık tesisi alanına alınırken PTT Genel Müdürlüğü yapılan revize plana itiraz etmiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise itirazı uygun bulmuştu. Fakat bu karara İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün karşı çıkınca dev arazinin akıbeti konusunda Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında belirsizlik oluşmuştu.

İstanbul'un en değerli arazisinin akıbeti belli oldu!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön