26 / 04 / 2024

İstanbul'un en değerli arazisinin akıbeti belli oldu!

İstanbul'un en değerli arazisinin akıbeti belli oldu!

Bir dönem Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gidip gelen, geçtiğimiz senelerde ise üzerinde yer alan hastanenin taşınacağına yönelik tartışmalara konu olan Ataşehir'deki İstanbul’un en değerli arazisinde son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi



İstanbul Ataşehir'de yer alan, 184 bin metrekarelik alanı ile İstanbul’un en değerlisi olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin üzerinde yer aldığı arazinin hastane kompleksi dışındaki 60 bin metrekarelik alanının akıbeti belli oldu.

Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, 2023 hedefleri kapsamında İstanbul'a yapılması planlanan şehir hastanelerinden birinin hayata geçirileceği yerler arasında da gösterilen değerli arazi için son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVREDİLDİ


2017'de gündeme gelen ve tartışmalara yol açan FSM'nin taşınacağına yönelik iddiaların aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile dev arazinin hastane dışındaki 60 bin metrekarelik alanı da Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

İstanbul un en değerli arazisinin akıbeti belli oldu!

BİN YATAKLI HASTANE YAPILACAK


Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan devir işlemi ile beraber 184 bin metrekarelik alanın tamamı Sağlık Bakanlığı'na geçti. Bakanlığın Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin devamı niteliğinde olan araziye 1.000 yataklı hastane yapacağı öğrenildi. Bu karar ile birlikte FSM’nin taşınacağı ve arazinin de ranta açılacağı iddiaları boşa çıktı.

İstanbul un en değerli arazisinin akıbeti belli oldu!

20 BİN HASTAYA HİZMET EDECEK


Ataşehir, Maltepe, Ümraniye, Kadıköy, Çekmeköy, Sancaktepe ve Üsküdar ilçelerinden rahatlıkla ulaşımın sağlandığı D-100 karayolu üzerindeki FSM Hastanesi'nin yatak kapasitesi son ilavelerle beraber 500'e ulaşırken günlük ise 10 bin hastaya hizmet verilebiliyor. Yatak sayısının bine çıkarılmasıyla bu rakamın günlük kabulde 20 bini de aşması bekleniyor.

İKİ BAKANLIK ARASINDA GİDİP GELMİŞTİ


2011'deki  imar planı değişikliği ile arazinin tamamı sağlık tesisi alanına alınırken PTT Genel Müdürlüğü yapılan revize plana itiraz etmiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise itirazı uygun buldu.

Ancak bu karara İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün karşı çıkınca dev arazinin akıbeti konusunda Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında belirsizlik oluştu.

İstanbul un en değerli arazisinin akıbeti belli oldu!

DÜNYANIN EN PAHALI LOJİSTİK MERKEZİ


Sağlık Bakanlığı'na ait 124 bin m2 alan dışında kalan ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde PTT Genel Müdürlüğü tarafından lojistik merkezi olarak kullanılan 60 bin metrekarelik arazi İstanbul'un en değerli ve merkezi noktalardan birinde yer alması sebebiyle“Dünyanın en pahalı lojistik alanı” olarak da tanımlanmıştı.


Geri Dön