18 / 04 / 2024

Isparta'da son 10 yılda yapılan TOKİ konutları TBMM'de!

Isparta'da son 10 yılda yapılan TOKİ konutları TBMM'de!

Isparta'da son on yılda TOKİ'nin ürettiği sosyal konut sayısına ve 2002-2018 yılları arasında Bakanlıkça Isparta'ya yapılan yatırımlar meclis gündeminde...



Isparta da son 10 yılda yapılan TOKİ konutları TBMM de!


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Isparta'da son on yılda TOKİ'nin ürettiği sosyal konut sayısına ve 2002-2018 yılları arasında Bakanlıkça Isparta'ya yapılan yatırımlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Topal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sordu.

Topal'ın soruları

1- Isparta ilinde son 10 yılda TOKİ’nin ürettiği sosyal konut sayısı ne kadardır? Bunlardan dar gelirli ailelere dağıtılanların sayısı nedir?

2- İl’de sosyal konut bekleyen dar gelirli vatandaşımız var mıdır? Bu bağlamda yeni bir proje üretecek misiniz?

3- Isparta’da hava kirliliği var mıdır? Bunun için ne gibi önlemler alacaksınız?

4- 2002 - 2018 yılları arasında bakanlığınız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının İsparta’da gerçekleştirdiği yatırım projeleri nelerdir? Söz konusu yıllar itibari ile İsparta’da yatırım programına alman projelerde fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları nelerdir? Tahsis edilen ödenek miktarları ne kadardır? Bu ödeneklerin ne kadarı tahsis edildiği dönemler içerisinde harcanmıştır?

5- Isparta için 2002 ila 2018 yılları arasında yatırım programına alman projelerden kaçı proje bitiş tarihinde tamamlanamamış ve bitiriliş tarihleri uzatılmıştır? Zamanında tamamlanamayan ve sözleşme bedelinden daha pahalıya mal olan projelerin gecikme ve öngörülenden daha pahalıya mal olma sebebi nedir?

6- 2002-2018 yılları arasında Isparta’da projelendirilen işlerin proje bazında ihale-sözleşme bedelleri ile gerçekleşme bedelleri nedir?

 


Geri Dön