29 / 03 / 2024

Isparta'daki imar sorunları arsa fiyatlarını yükseltti!

Isparta'daki imar sorunları arsa fiyatlarını yükseltti!

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal Isparta'daki arsa maliyetlerinin artışının nedeni ele alı. Dal ''300 bin TL'ye daire satılan yerde 150 bin TL arsa maliyeti olamaz.'' dedi.



 AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Isparta'da sıkışan imar nedeniyle arsa maliyetlerinin aşırı yükseldiğini söyledi. 


300 bin TL'ye daire satılan yerde 150 bin TL arsa maliyeti olamaz AK Parti Belediye Meclis Üyesi, inşaat sektörü temsilcisi Kadir Dal, Isparta'daki arsa maliyetlerinin yüksekliğinden yakındı. Bu durumun tüketiciye yüksek daire fiyatı olarak yansıdığını belirten Dal, "300 bin TL'ye daire satılan bir kentte 150 bin TL arsa maliyeti olamaz" dedi. 


Isparta imarının tıkanık vaziyette olduğunu belirten Dal, bir yerin yoğunluklu olarak imara açılmasından ziyade eski yerleşimlerin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yenice, Keçeci, Gülcü, Emre gibi eski mahallelerdeki imar kilidinin açılmasını tavsiye eden Dal. "Isparta kaç senedir tıkandı. İmara açılması gereken yerler var. Mecbur açılması lazım. 2 katlı arsayı 400 bin TL'ye satılıyor. 2 kat yapabiliyorsun. 250-300 bin TL'ye kadar bir daire arsa maliyeti çıkıyor. Yapımını üstüne koyarsanız tüketiciye kaça mal olacak. Deregümü ovasının imara açılması doğrudur. Ama Isparta'nın eski yapılarının olduğu yerleşim yerleri de imara açılmalıdır. Kat artışı sağlanmalıdır. Tek bölgede yayılma önemli değil" dedi. 


Gülistan'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını da değerlendiren Dal, "Gülistan'da yan yollar acil bir şekilde büyütülmelidir. 50-60 metre büyük yollar düşünülmeli. Vücuttaki mevcut kana 5 kilo daha fazla kan pompalıyoruz. 


Bu vücut bunu kaldırmaz. Gülistan'da ve diğer imara açılan yerlerde yolları geniş düşünmek lazım" diye sözlerini tamamladı.



Isparta Ekspres Gazetesi 


Geri Dön