18 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir otoyolu arsa fiyatlarını yükseltecek!

İstanbul-İzmir otoyolu arsa fiyatlarını yükseltecek!

Avrupa’nın en büyük altyapı projesi arsa sahiplerine yaradı. İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında olan arsaların metrekaresinin 400’den 1.000 TL’ye çıkması bekleniyor. İstanbul-İzmir otoyolu arsa fiyatlarını ikiye katlayacak...



Avrupa’nın en büyük altyapı projesi arsa sahiplerine yaradı. İstanbul-İzmir otoyol güzergâhında olan arsaların metrekaresinin 400’den 1.000 TL’ye çıkması bekleniyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Koordinatörü Bilge Beller Özçam, İstanbul-  İzmir  otoyol projesinin bölgeye turizm, sanayi ve konut sektörlerinden yatırımcı çektiğini belirterek, “Bölgedeki arsa ile konutlar yola olan cephe ve mesafesine göre metrekare başına 400-600 lira arasında alıcı buluyor. Otoyol inşaatının sonlarına doğru fiyatların 1.000 lira mertebelerine kadar çıkacağı tahmin ediliyor” dedi. 


870 MİLYON TL CEPTE

Özçam, projede öncelikli hedefin 2015 yılına kadar İstanbul-Bursa güzergâhının bitirilmesi olduğunu belirterek, projenin 7 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.   

Bilge Beller Özçam ayrıca projenin İzmit-Körfez geçişiyle, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyoluna ilişkin yılda 870 milyon TL tasarruf sağlayacağına da dikkat çekti. Beller Özçam İzmir Kemalpaşa’da en somut arsa fiyat artışlarının yaşandığını belirtti.


MALİYETİ 16 MİLYAR $

Özçam, İstanbul-İzmir otoyolu projesinin Avrupa’da en büyük, dünyada ise ikinci olduğunu söyledi. Projenin toplam maliyetinin 16 milyar dolar olduğunu da sözlerine ekledi.


Akşam Gazetesi


Geri Dön