25 / 04 / 2024

Tulip Turkuaz Emlak Konut davasında Erdoğan Bayraktar tanık olacak!

Tulip Turkuaz Emlak Konut davasında Erdoğan Bayraktar tanık olacak!

Tulip Real Estate Investment and Development Netherlands B.V., Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin, Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi olarak ihaleye açtığı Ispartakule III projesinin tahkim davası için basın açıklaması yapıldı...



Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;


Hollandalı bir şirket olan Tulip Real Estate Investment and Development Netherlands B.V., Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin, Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi olarak ihaleye açtığı Ispartakule III projesine yerli ortakları ile birlikte teklif vermiş ve ihale üzerinde kalmıştır.  Söz konusu işin sözleşmesi, Emlak Konut Yönetim Kurulu kararı ile yüklenicinin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle 18.05.2010 tarihinde feshedilmiştir.


Hollandalı şirket Tulip Real Estate Investment and Development Netherlands B.V., söz konusu fesih nedeniyle 28.10.2011 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine Dünya Bankası nezdinde kurulmuş olan ICSID (Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıklarının Çözümü Merkezi)’de tahkim davası açmıştır.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, davacının iddialarına dayanak olayların meydana geldiği dönemde hem  TOKİ  Başkanlığı ve hem de Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olduğundan, Paris’te bulunan Tahkim Heyeti tarafından kendisinin tanıklığına başvurulmasına ihtiyaç duyulmuştur.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 



Geri Dön