23 / 04 / 2024

Ispartakule'deki hangi projelerde alım satım durduruldu?

Ispartakule'deki hangi projelerde alım satım durduruldu?

Mahkemenin 9 Eylül 2015 tarihinde Ispartakule'de 59 parsel ve bunların üzerinde bulunan yaklaşık 4 bin konuta satışı engelleyen tedbir kararı bölgedeki site sakinlerini huzursuz etti.



2008'de intihar eden Banker Kastelli lakaplı Abidin Cevher Özden'in, işadamı Korkmaz Yiğit'ten olan alacağının tahsil edilmesi için verilen dilekçede, Yiğit'in Ispartakule'de binlerce dönümlük araziyi hileli yollarla sattığı iddia edildi. 10'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi ise bunun üzerine Ispartakule'de üzerinde 4 bine yakın konutun bulunduğu araziler için tedbir kararı verdi. 



Tedbire konu olan parseller üzerinde alım-satım yapılamayacak konut projelerinin henüz yapımına başlanılmayan, ya da yapımı bitse bile kat mülkiyeti olmayan projeler bulunuyor.


Bunların arasında Yeni Hayat Evleri, Nissa Q2 Residence, Innovia Ispartakule, Koza Evleri 1-2 ve Banu Evleri 1-2-3 projeleri var. 



Emlak Konut GYO ile TOKİ’nin imzası bulunan Ispartakule, Bizimevler1 – 2 -3 - 4, Avrupa Konutları 1-2-3, My Town Ispartakule, Unikonut, 1stanbul, Stüdyo24, Emlak Konut Ispartakule Evleri projeleri kapsamındaki taşınmazların satış ve devrini kısıtlayıcı veya engelleyici bir durum söz konusu değil.


Yeni Akit


Geri Dön