25 / 04 / 2024

Isparta'nın yeni otogarı 100 milyon TL'ye mal olacak!

Isparta'nın yeni otogarı 100 milyon TL'ye mal olacak!

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ocak ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilecek 100 milyon TL maliyetli Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'nin Isparta'ya sonsuza kadar yeteceğini iddia etti.



Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ocak ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilecek 100 milyon TL maliyetli Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'nin Isparta'ya sonsuza kadar yeteceğini iddia etti.


Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle biraraya geldi. Basının önemine vurgu yapan Günaydın, 2017'nin en büyük yatırım projesi olan Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'nden de bahsetti. Kendisinin çocukluğundan bu yana Isparta'da 4 otogar gördüğünü anlatan Günaydın, "Isparta'nın nüfusu 1 milyona bile çıksa bu otogar yeterli olacaktır. Ben 5 kez daha doğsam 5 kez daha ölsem yine otogar Isparta için yeterli olacaktır" diye konuştu. 


2016'DA YATIRIMA 17 MİLYON HARCANDI 


Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'ne yeni ilaveler yapıldığını ve ihalenin ocak sonunda yapılacağını belirten Günaydın, şu açıklamalarda bulundu: "2016 yılında 17 milyon TL' yatırıma para harcamışız. Hesap İşleri Müdürümüzle bu konuları gözden geçerdik. Mali durumumuzu inceledik. İlgili arkadaşlarımız bugüne kadar yatırıma harcanan en fazla para miktarı olduğunu ifade ettiler. Şimdi bunun 10 katı büyüklüğünde bir yatırım yapacağız. İnşallah bu ay sonunda ihalemizi gerçekleştireceğiz. 


KARAYOLLARI OTOGAR KAVŞAĞI YAPIYOR


Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projemize çok güzel ilaveler yaptık. Çatılarımıza rezidans ısıtma sistemleri ilave ettik. Yeni kaplama malzemeleri ilave ettik. Asırlara hükmetsin diye yapıda kalıcılık kalitesi ilaveleri oldu. Buraya İstanbul Yolu'nun sağından 40 metrelik yol bağlayacağız. Yeni Otogara cepheli olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz de Otogar Kavşağı yapıyor. Projeler çiziliyor. İnşaatın bitimiyle birlikte kavşakta tamamlanmış olacak. Adı Otogar Kavşağı olacak. Karayolları da bizimle birlikte ihalesini gerçekleştirecek.


İSTANBUL YOLU'NUN SAĞ VE SOL TARAFINA BULVAR YAPILACAK 

Yolun sol tarafında IYAŞ önünden giden yol Otogar Kavşağı'na çıkacak. Asırlara hükmedecek bir yol yapacağız. Otogarın önünden 40 metrelik yol yapacağız Akkent'in önüne kadar gidecek. Oradan da Eğirdir yoluna çıkacak. Yeni Çevre Yolu da bu akstan geçecek. Göltaş'ın oradan ayrılacak Akkent arkasından geçip Sav'a ulaşacak. Bu da İstanbul yolunu rahatlatacak bir yol. Eğirdir'den Konya'dan gelen otogara rahatça ulaşabilecek. Keçiborlu tarafından gelen de çevre yolu aracılığıyla otogara ulaşabilecek. 


SONSUZA KADAR YETECEK 


Birisi 'Isparta'ya atılmış en büyük kazık' diyor. Argo ifade kullanıyor. Bilmiyor. Halbuki şu bilgileri bilse böyle konuşmaz. Bilmediği için kaldırıyor otogarı Baladız'a yapmamız gerektiğini söylüyor. Ulaşım bilgisinden rahmetini almamış bir sıfat. Bu otogar geleceğin değil sonsuza dek geleceğin otogarı. Yalnız otogar yapmıyoruz. Ulaşımı kolaylaştırıyoruz ve bir outlet kuruyoruz. Proje ona göre. Tek katlı bir proje. 200 bin m2'lik yaşam merkezi. 20 dönüm gül parkı yapacağız. 1400 araçlık otopark yapıyoruz. 650'si kapalı alan. Hemen yanında da 30 bin nüfuslu bir şehir gelişiyor. Ona da hazırlık. Şehrin ihtiyacını karşılıyoruz. İstanbul yolunu hiç kullanmaya gerek kalmayacak. Ana yola alternatifler yapacağız. Dolayısıyla Isparta halkı saniyesinde ulaşabilecek.



ANTALYA'DAKİ DEPOO GİBİ OUTLET AVM OLACAK

İsmine 'yaşayan otogar' dedik. Markalar gelecek. Antalya'daki Depoo Outlet'in aynısını burada yapacağız. Isparta'ya bu konuda hakir göremeyiz. Nüfusumuz yeterli. Yaşayan projeler koyacağız. Bu konuda yanlış ve çirkin konuşan insanlar bunu duysun. Sadece arsasını 13 milyon TL'ye aldık. 18 uygulaması yapılmamış. Toplam maliyeti 100 milyon TL. Bu Isparta'nın bugüne kadar gelmiş­geçmiş en büyük yatırımı. Estetik, dizayan, foksiyon ve simge projemizde mevcut. Burası bir hangar alışveriş merkezi değil. İnsanların özellikle yaşlıların ve engellilerin burada yaşayacağı bir yer olacak. Çok fantazi ve fonksiyonel bir proje. Nüfusumuz 1 milyona da ulaşsa bu otogar yeterli olacak. Ben çocukluğumdan bugüne kadar 4 otogar gördüm. 5 kere daha doğsam 5 kere daha ölsem yine bu otogar yeterli olacaktır." 



Akdeniz Gazetesi


Geri Dön