20 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'da 1355 konut için ihale açılacağını açıkladı!

İsrail, Batı Şeria'da 1355 konut için ihale açılacağını açıkladı!

İsrail İskan Bakanı Zeev Elki yaptığı açıklamada, Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te toplamda 1355 yeni konutun hayata geçirilmesi amacıyla ihale açılacağını duyurdu.



İsrail İskan Bakanı Zeev Elki yaptığı açıklamada, Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te toplam olarak 1355 yeni konutun hayata geçirilmesi amacıyla ihale açılacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail İskan Bakanı Zeev Elki, Walla News sitesindeki  açıklamasında, "Yahuda ve Samiriye'deki Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi Siyonist vizyon açısından gerekli ve önemlidir." ifadelerine yer verdi.

İsrail, Batı Şeria da 1355 konut için ihale açılacağını açıkladı!

Yahuda ve Samiriye yerleşim birimlerinde uzun bir zamandır inşaat çalışmalarının durduğunu kaydeden Elki, yeni konutların inşa edilmesi için ihale açılacağını bildirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İsrail'in ihale açma kararını kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İsrail, Filistin topraklarında sömürgeci yerleşim birimleri inşa etmekte ve işgal projelerini uygulamakta açıkça ısrar ediyor, uluslararası toplumun ve ABD'nin bu konudaki tavrını göz ardı ediyor."

Türkiye, İsrail'in 3 bin 100 yeni konut inşa etme planını kınadı!


Geri Dön