28 / 03 / 2024

TOKİ Başakşehir'de 3 bin konut için ihale aşamasında!

TOKİ Başakşehir'de 3 bin konut için ihale aşamasında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de 7 bin 500 konutu alt ve orta gelir grubu için inşa edecek. TOKİ Başakşehir'de 3 bin konut için ihale aşamasında.



Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını, gelecek dönemde 7 bin 500 konutu alt ve orta gelir grubu İstanbul'lulara bildirmişti. 


İnşaat çalışmalarının devam ettiği 448 konutluk  TOKİ  projesinde dükkan alanları, camisi, meydanıyla mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek. 


Yakın zamanda  Kayabaşı'ndaki bin 500 konutu hak sahiplerine teslim edecek olan TOKİ, 4 bin 500 konutun yapımına devam ediyor ve 3 bin konut için ihale aşamasında. 


Sosyal ihtiyaçlara cevap veren TOKİ konut projelerinde mahalle kültürünü yakalamak mümkün. Projelerde parklar, cadde, cami, fırın, yürüyüş yolu gibi vatandaşların beklentilerini karşılayacak alternatiflere yer veriliyor. 


TOKİ Başakşehir Konutları başvuru şartları!

1) TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna yönelik inşa ettiği konutlara sahip olabilmek için öncelikli olarak kuraya katılmak gerekiyor. 


2) Kuraya katılımda ise başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine, velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması şartlarını taşıması gerekiyor. 


3) Şehit Aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimleri ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, kuraya katılmadan alt gelir grubunda yer alan konutların sahibi olabiliyor.


4) Hak sahipleri konut tercihine bağlı olarak ödeyecekleri peşinat sonrası evlerini teslim alıp oturmaya başladıktan sonra taksitlerini kira öder gibi ödemeye başlıyor.


TOKİ Başakşehir Konutları görselleri;


TOKİ Başakşehir de 3 bin konut için ihale aşamasında!


TOKİ Başakşehir de 3 bin konut için ihale aşamasında!


TOKİ Başakşehir de 3 bin konut için ihale aşamasında!


TOKİ Başakşehir de 3 bin konut için ihale aşamasında!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com




Geri Dön