27 / 04 / 2024

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 2 Filistinli aileye ait 3 evin daha yıkımını gerçekleştirdi.



İsrail güçleri El Halil kenti yakınlarında bulunan Mesafer Yatta bölgesinde Filistinlilere ait 3 evi yıktı.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu evlerin inşa edildiği alanın "C bölgesi" olarak değerlendirdiği, evlerin "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkıldığı belirtildi.

Yıkım nedeniyle iki aileden 12 Filistinlinin sokak ortasında kaldı. Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen yıl işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın konut ve iş yerini yıktı. Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

İsrail Batı Şeria da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğunu öne sürerek genel olarak "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına engel oluyor.

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!


Geri Dön