19 / 04 / 2024

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 3 aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 3 aileyi evsiz bıraktı!

İsrail askerleri Batı Şeria'nın Beytüllahim kentine bağlı El-Hıdır beldesinde Filistinlilere ait bir konut ile iki çadırı yıktı.



İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir konut ile iki çadırı yıktı.

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Beytüllahim kentine bağlı El-Hıdır beldesinde Filistinli Samir Salah'a ait konutu iş makineleriyle yıktığını bildirdi.

İsrail makamlarının söz konusu yeri "C bölgesi" olarak değerlendirdiği ve konutu da "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktığı belirtildi.

Salah'a ait konutun 6 ay önce de yine benzer gerekçeyle İsrail güçlerince yıkıldığı belirtildi.

Diğer bir yandan İsrail güçlerinin El Halil kentine bağlı Et-Tevvana köyünde, Filistinli ailelerin yaşadığı 2 çadırı yine "C bölgesinde" ve "ruhsatsız" olarak kurulduğu iddiasıyla yıktığı belirtildi.

İsrail güçlerinin yıkıma tepki veren Filistinlileri dağıtmak için ses bombası kullandığı belirtildi. 

- İsrail her yıl onlarca Filistinliyi evsiz bırakıyor

İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait bazı ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrıldı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği ise İsrail'e bırakılmıştı.
 


Geri Dön