19 / 04 / 2024

İsrail'den 31 yeni yerleşim birimi inşası!

İsrail'den 31 yeni yerleşim birimi inşası!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 31 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edeceklerini, planın hazır olduğu açıkladı.



İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria'nın El-Halil bölgesinde 31 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edileceğini açıkladı. Liberman, planın hazır olduğu ve pazar günü hükümete sunulacağını belirtti.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, Liberman, Twitter hesabı üzerinden planın detaylarını paylaştı. Planın kentte yeni Yahudi yurdu kurulması yolunda atılmış bir adım olduğunu belirten Liberman, planlama kurumları tarafından onaylanan planın evler, parklar ve kurumsal alanlardan meydana geldiğini söyledi. Liberman, son olarak Batı Şeria'da iskan projesini sadece sözle değil fiille desteklediklerini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan ​İsrail Meclisi üyesi Stav Shaffir ise Liberman'ın açıklamaları hakkında konuştu. Liberman'ın siyasi kararlar alarak güvenlikle ilgili verdiği sözleri uygulamaktan kaçtığını savunan  Shaffir, hükümetin tüm ülkeyi tehlikeye atacak bir proje hazırlığı içinde olduğunu belirtti. 

İsrail İnşaat ve Planlama Komiteleri tarafından Filistin'de 1,5 yılda 984 Yahudi yerleşim birimi inşası projesi onaylandı. Onaylanan 384 yerleşim biriminin inşaatınında kısa sürede başlanılması planlanıyor.

 

AB'den İsrail'in yeni yerleşim planına tepki!

İsrail'den Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesine onay!


Geri Dön