29 / 03 / 2024

İsrail yerleşim planı

İsrail yerleşim planı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Lynk, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'deki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyette bulunan İsrail merkezli ve uluslararası firmalara ait verilerin açıklanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

AB'den İsrail'in yerleşim birimleri politikasına tepki!

Avrupa Birliği (AB), İsrail Yüksek Mahkemesinin aldığı 'Silvan Mahallesi'nde 700 Filistinlinin yerinden edilmesi' ile ilgili karara karşı çıktığını duyurdu.

İsrail'den 31 yeni yerleşim birimi inşası!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 31 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa edeceklerini, planın hazır olduğu açıkladı.

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!

İsrail dün gece Gazze'ye saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşa etme kararına tepki verdi.

AB, İsrail'den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısı yaptı.

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinin inşasını hızlandırıyor!

İsrail yönetimi, ABD başkanlığına Joe Biden'ın seçilmesiyle gerçekleşecek yönetim olan değişikliği öncesinde işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs topraklarındaki yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerine de hız verdi.

İsrail yerleşim planı Haberi

İsrail yerleşim planı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, yaptığı yazılı açıklamada, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren firmaların listesini yayımlamasından memnun olduğunu belirtti.

BM yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde faaliyet gösteren firmaları açıkladı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklanan BM raporunda "hesap verebilirliğe ve cezasızlığın sonlanmasına yönelik önemli bir ilk adım olarak" ifadelerini kullanan Lynk, uluslararası suç işleyen ve ihlallerde bulunan İsraillilerin yargılanacağına inandığını kaydetti.

Lynk, işgal altında bulunan Filistin toplarındaki 249 Yahudi yerleşim biriminin uluslararası toplum tarafından "uluslararası hukukun çirkin bir ihlali" olduğunun defalarca tekrarlandığını anımsatarak bu yerleşim birimlerinin Filistin halkının karşılaştığı en önemli insan haklarının başlıca kaynağı olduğunu ifade etti.

Binlerce Filistinlinin evinin harap edildiğini, yüz binlerce Filistinlinin yerinden edildiğini, doğal kaynaklara el konulduğunu, hareket özgürlüğünün...