19 / 04 / 2024

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşa etme kararına tepki verdi.



Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in yüzlerce yeni konutun inşasına onay vermesi, "uluslararası hukukun ihlali ve iki devletli çözüm olasılığını baltalayan bir karar" şeklinde nitelendirildi.

Yapılan açıklamada, "Mısır, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da 780 yeni konut inşa etme kararını kınamaktadır. İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimleri kurması kesin bir şekilde reddedilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Mısır İsrail in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Yasa dışı yerleşim inşalarının İsrail ile Filistin arasındaki müzakerelere yeniden dönüş yolunda bir engel olduğu belirtilen açıklamada, Mısır yönetiminin alınan yeni kararlar dolayısıyla kaygılı olduğu bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabı üzerinden 11 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yüzlerce yeni konut inşa edileceğini açıklamıştı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi) da dün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını belirtmişti.

Peace Now'un verilerine göre, Batı Şeria'da 124 küçük, 132 büyük Yahudi yerleşim birimi mevcut.

Uluslararası hukuka göre, işgal altında olan Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!


Geri Dön