28 / 03 / 2024

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.



İsrail güçlerinin işgal altında bulunan Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım (Utanç) Duvarı karşıtı gösterilere müdahalesinde 5 Filistinli plastik mermiyle yaralandı, çok sayıda kişi yaralandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri gerçekleştirdi.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

İsrail güçleri, gösterileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

Görgü tanıklarının açıkladığı bilgiye göre, Deyr Cerir'de çıkan olaylarda 5 Filistinli, İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermilerle yaralandı. Ayrıca çok sayıda Filistinli de İsrail güçlerince atılan gazdan etkilendi.

Diğer taraftan Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kalkiliya kentine bağlı Kefr Kaddum beldesinde de Yahudi yerleşim birimi karşıtı düzenlenen gösterilerin devam ettiği kaydedildi. 

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuku kapsamında işgal altında bulunan topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.


Geri Dön