26 / 04 / 2024

Filistinliler ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını protesto etti!

Filistinliler ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını protesto etti!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus'ta bir araya gelen Filistinliler, ABD yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin kararını protesto etti...



Filistinliler, ABD yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin kararını protesto etti.

Filistinli grupların çağrısı üzerine Batı Şeria'nın Ramallah, Beytüllahim, El Halil ve Tulkerm kentleri ile işgal altındaki Doğu Kudüs'ün banliyölerinden Ebu Dis'te gerçekleştirilen eyleme onlarca kişi katıldı.

İsrail askerleri Filistinli göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Eylemciler ise askerlere taş atarak ve lastik yakarak karşılık verdi.

Filistinliler ABD nin Yahudi yerleşim birimleri kararını protesto etti!

İsrail askerleriyle Filistinli göstericiler arasında arbede

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; El Halil ile Beytüllahim'de düzenlenen protestolarda Filistinli göstericiler ile İsrail askerleri arasında arbede oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 18 Kasım tarihinde yaptığı açıklama ile, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini açıklamıştı.

İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerlerde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.


Geri Dön