25 / 04 / 2024

Rusya'dan ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararına tepki!

Rusya'dan ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararına tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Washington, aldığı kararla Orta Doğu ile ilgili uluslararası yasalar temelini bozmaya ve Filistin-İsrail ilişkilerindeki gerginliği artırmaya yönelik adımlar atıyor" şeklinde açıklama yaptı...



Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yahudi yerleşim birimleri ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yapılan açıklamada, "Washington, aldığı kararla Orta Doğu ile ilgili uluslararası yasalar temelini bozmaya ve Filistin-İsrail ilişkilerindeki gerginliği artırmaya yönelik adımlar atıyor" ifadelerine yer verildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, İsrail'in Filistin topraklarını işgal ederek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal ettiğinin altını çizdi.  Açıklamada, "İlgili tarafları bölgedeki gerginliği yükseltecek ve Filistin ile İsrail arasında müzakereleri engelleyecek adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz." denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini açıklamaıştı.

İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Uluslararası hukuka göre işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri gayrimeşru.


Geri Dön