26 / 04 / 2024

İşsizliğin yükselme riski var mı?

İşsizliğin yükselme riski var mı?

İşsizliğin artıp artmayacağı yükselen enflasyonla birlikte herkesin kafasını kurcalıyor. Bu konuda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, görüşlerini dile getirdi. İşte haberin detayları!



Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci günü önemli ekonomik konular masaya yatırıldı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, iş gücü piyasasını etkilemeden enflasyonu düşürmenin çok daha zor hale geldiğini söyledi. Powell, işsizlik hakkında da konuştu.

FED Başkanı Powell, yarıyıllık Para Politikası Raporu'nun Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde düzenlenen oturuma katıldı. Komite üyelerinin sorularına yanıt veren Jerome Powell, enflasyon ile mücadele taahhüdünün "koşulsuz" olduğuna dikkat çekti.   Powell, iş gücü piyasasının sürdürülemez derecede kaynadığını söyleyerek, sürdürülebilir maksimum istihdama dönülmesi gerektiğine ve bunun için enflasyonun düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön