29 / 03 / 2024

İşsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde geldi!

İşsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde geldi!

ABD'den bugün açıklanan verilere göre ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 8 Ekim ile biten haftada 228 bine yükselerek beklentilerden fazla artış gösterdi.



Bugün ABD'de açıklanan TÜFE, eylülde aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 8,2 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Açıklanan enflasyon verilerinin yanı sıra ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri de açıkladı.

228 BİNE YÜKSELDİ

ABD Çalışma Bakanlığı’ndan açıklanan verilere göre,  ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 8 Ekim ile biten haftada veri 9 bin kişi artarak 228 bine yükselerek beklentilerden fazla artış kaydetti.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI EN YÜKSEK SEVİYEDE

Yapılan açıklamalara göre, piyasa beklentilerini aşarak 6 haftanın en yüksek seviyesine çıkan işsizlik maaşı başvurularının, bu dönemde 225 bin seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Bir önceki hafta işsizlik maaşına başvuruların sayısı 219 bin olarak kaydedilmişti.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya kıyasla 5 bin artarak 211 bin 500'e çıktı. Devam eden işsizlik başvuruları ise 1 Ekim ile biten haftada 3 bin kişi arttı ve 1 milyon 368 bin seviyesine yükseldi.


Geri Dön