19 / 04 / 2024

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin yeni kampüsünde son durum!

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin yeni kampüsünde son durum!

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetlerini kalıcı bir mekana taşımak için Ümraniye’de 67 bin metrekarelik alan üzerinde sürdürülen kampüs inşaatı çalışmaları tamamlandı.



Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin geçici mekanlarda sürdürdüğü eğitim-öğretim faaliyetlerini kalıcı bir mekana taşımak için Ümraniye’de 67 bin metrekarelik alan üzerinde sürdürdüğü kampüs inşaatı çalışmalarını tamamladı.


Üniversite yönetimi 8 Ocak günü İBB'ye başvurarak yetersiz kampüs ihtiyacının bir an önce karşılanabilmesi için yaklaşık 260 bin metreküp hafriyatın alınması, 55 bin metrekare inşaat alanına sahip 2 adet bodrum katın kaba inşaatının büyükşehir tarafından yapılmasını talep etti.


REKTÖRLÜK TALEBİNİ DEĞİŞTİRDİ

1 Şubat günü talebini revize eden İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, proje kapsamındaki yapılardan yalnızca kütüphane binasının yapımının üstlenilmesini istedi. İBB Meclisi Hukuk ve Eğitim Komisyonu inşaat hafriyatının alınması ve kütüphane binasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bedelsiz yapılması teklifini uygun buldu. 14 Haziran günü gerçekleştirilen İBB Meclis oturumunda teklif, CHP'lilerin muhalefetine karşın kabul edildi.


Sözcü


Geri Dön