25 / 04 / 2024

İstanbul 3. Havalimanı 1 yıl sonra açılacak!

İstanbul 3. Havalimanı 1 yıl sonra açılacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan, İstanbul 3'üncü Havalimanı'nın inşaatında yüzde 68'lik gerçekleşmeye ulaşıldığını belirterek, "Şubat'a kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı, hizmet verme açılışı 29 Ekim 2018'de olacak" dedi



Takvim Gazetesi'nin 23. yılına özel çıkardığı ekte yer alan habere göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. Havalimanı’nda olağanüstü bir çalışmanın 7 gün 24 saat esasına göre sürdüğüne işaret ederek, 3 bine yakın ağır iş makinesinin alanda çalıştığını söyledi. Havalimanı inşaatında yüzde 68’lik gerçekleşmeye ulaşıldığını bildiren Bakan Arslan, şöyle devam etti:

 

“Bu, çok önemli bir oran. Proje, birçok alanda dünya çapında ödüller almaya başladı. Derdimiz ödül almak değil, dünya sivil havacılığının ağırlık merkezi doğuya kayıyorken, bundan yararlanmak. Amacımız, 29 Ekim 2018’de, Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümünde, birinci faz olan 90 milyona hizmet edecek kısmım açmak ve uçuşları artık oradan yapmak. Diğer etapları da yolcu artışlarına bağlı olarak 2023’e kadar tamamlanacak. Böylece 200 milyon yolcuya hizmet edebilir hale gelecek. Şubat 2018’e kalmadan ilk uçağı indireceğiz ama resmi açılışı, hizmet verme açılışı 29 Ekim 2018’de olacak.” 

 

Arslan, Atatürk Havalimanı'nın, 3. Havalimanı açıldığında sadece sınırlı şekilde küçük uçaklara hizmet vereceğim ifade etti. Atatürk Havalimam’ndaki terminallerin İstanbul’un hizmetine sunulacağına işaret eden Arslan, “Bunlardan biri de fuarcılık olabilir dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın bu yönde ifadeleri vardı. Sayın Başbakanımızla da istişare ettiğimizde, böyle geniş bir alanın İstanbul’a nefes aldıracak şekilde dizayn edilmesi yönünde Milli irade var. İnşallah bu irade çerçevesinde ağırlıklı olarak kente nefes aldıracak alan olacak” şeklinde konuştu.


Geri Dön