19 / 04 / 2024

İstanbul Anadolu yakasında konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul Anadolu yakasında konut fiyatları uçuşa geçti!

TSKB'nin 'Mega Projeler' raporuna göre Anadolu yakasındaki konut fiyatları Avrupa yakasıyla yarışır hale geldi. Dairelerin metrekare fiyatları 6 bin liraya kadar çıktı. İşte piyasadan notlar...




İstanbul'daki gayrimenkul fiyatları son yıllarda devreye alınan ulaşım hatları ve prestijli projelerle tırmanışını sürdürüyor. İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı ve önceleri daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu yakasındaki daire fiyatları Avrupa yakasıyla yarışır duruma geldi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ETKİSİ 


Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) "Mega Projeler" raporuna göre Göztepe-Ataşehir bölgesinde markalı konut fiyatlarının metrekaresi 6 bin liraya kadar çıkıyor. Rakamlar Sancaktepe'de ve Tuzla'da 3 bin lira, Riva'da ise 2 bin 500 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Anadolu yakasının ilk metrosu özelliğini taşıyan Kadıköy-Kartal metro hattı, Adalet Sarayı ve D-100 güzergahı boyunca uygulanan Kartal kentsel dönüşüm projesi, bölgedeki markalı konut fiyatlarını artırdı. Fiyat artışları Üsküdar, Göztepe, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Beykoz, Ümraniye, Kartal ve Tuzla'da görülüyor. 


KARTAL'IN YILDIZI PARLADI 


TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Seda Güler, son dönemde Kartal ilçesinde önemli fiyat artışı gerçekleştiğini belirtti. Güler, Kartal- Maltepe-Pendik bölgesinin son 5 yılda oldukça yükselen bir ivme gösterdiğini, bölgedeki prestijli konut projelerinin metrekare fiyatlarının 4 bin-5 bin dolara çıktığını vurguladı. 



Sabah







Geri Dön