29 / 03 / 2024

İstanbul Arnavutköy'de 5 milyar TL'lik sanayi sitesi yapılacak!

İstanbul Arnavutköy'de 5 milyar TL'lik sanayi sitesi yapılacak!

Şehir içinde sıkışan, yeterli büyüklüğe sahip olamayan sanayi sitelerini uygun altyapıyı sağlayarak şehrin çeperlerine çıkarmak için harekete geçildi. İstanbul Arnavutköy'de, 1.650 dönümlük alanda, 5 milyar TL maliyetle, 3 bin 500 iş yeri için dev bir site yapılacak.



Şehir içinde sıkışan, yeterli büyüklüğe sahip olamayan sanayi sitelerini uygun altyapıyı sağlayarak şehrin çeperlerine çıkarmak için önemli bir adım atıldı.

Posta'da yer alan habere göre; İstanbul Arnavutköy'de 1.650 dönümde hayata geçirilecek dev proje ile mobilya, otomotiv, inşaat ve otomobil yedek parça üreticilerinden oluşan 3 bin 500 iş yeri bir araya gelecek. Proje, 5 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilecek.

İstanbul Arnavutköy de 5 milyar TL lik sanayi sitesi yapılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) önderliğinde 5 kooperatiften oluşan HİTAM Ortak Girişimi, Arnavutköy'de kurulacak üretim ve ticaret üssü için güçlerini birleştirdi. Adını HANDKOOP, İMAS Toplu İşyeri ve Yapı Kooperatifi, TAF 2023, Avrasya ve İSTMOB kooperatiflerinden alan HİTAM, mikro ve küçük işletmelerin orta ölçekli büyüklüğe erişimini sağlayarak OSB'lere geçişini kolaylaştıracak.

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 


Geri Dön