29 / 03 / 2024

İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi açıldı

İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi açıldı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticarette önemli bir rol üstlenen İstanbul Bazaar Alışveriş  Merkezi açıldı



Pek çok yerli ve yabancı  markanın yer aldığı İstanbul Bazaar, her gün sınırdan geçen 15 bin Gürcü'yü hedefliyor… 

Sarp sınır kapısına çok yakın bir mesafede yer alan ve Kuzey Yatırım A.Ş. tarafından inşa edilen İstanbul Bazaar, bu ay kapılarını ziyaretçilerine açtı. 10 milyon TL yatırımla inşa edilen İstanbul Bazaar'la birlikte, bölgenin 1.5 milyar dolara ulaşan ticari hacminin 2 milyar dolara çıkması bekleniyor.

İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi, Sarp sınır kapısında Artvin'in ilk ve tek alışveriş merkezi. Sınırdaki ticarete cevap verebilmek amacıyla açılan İstanbul Bazaar'ın hedefi; her gün sınırı geçen 15 bin Gürcü'yü ağırlamak.

8 bin metrekarelik kiralama alanına sahip olan 100 Türk markasının yer aldığı İstanbul Bazaar, gümrüksüz ticaretin yasal hale gelmesi ve uygulamaya konulması planlanan ‘tek kapı kontrol sistemi' ile bölge ticaretinde önemli bir rol üstleniyor.

Pazaristan şimdi İstanbul Bazaar'da

İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi'nde, pek çok marka büyük metrekarelerde kiralamalar gerçekleştirdi. Doluluk oranı yüzde 80'i bulan avm'de, Adidas, Mudo Outlet, Boyner Outlet, Mavi Jeans, Ten Mayo, Kiğılı, LTB, Bluekey, Shoespark, LC Waikiki, Network, Fabrika, Swarovski, Bereket Döner, Burger King, Marmaris büfe gibi pek çok yerli ve yabancı marka yer alıyor. 

Son dönemin en hızlı  büyüyen markalarından biri olan Pazaristan da İstanbul Bazaar'da 700 Metrekare büyüklüğünde bir mağaza açtı.  Kişisel bakımdan ev tekstiline, oyuncaktan elektronik ev eşyalarına kadar çok sayıda ürünün uygun fiyatlara satıldığı Pazaristan mağazası; Gürcüler için yeni çekim merkezi olacak. 
 
İstanbul Bazaar hakkında:

Artvinli Haktim ve Elazığlı  Debatekstil tarafından kurulan Kuzey İnşaat tarafından yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede inşa edildi. 300 kişiye istihdam sağlayan İstanbul Bazaar, 15 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 

İstanbul Bazaar, Batum Havalimanına 30 dakika, Hopa ilçe merkezine 15 dakika, Trabzon Havalimanına 1,5 saat uzaklıkta olup, Karadeniz otoyolu üzerinde ve Gürcistan sınır kapısının Türkiye tarafındadır. Yerli ve yabancı müşterilerine lojistik hizmet, Fast-Food, kafeterya alanı, internet, 24 saat güvenlik, sosyal alanlar ve kaliteli yönetim anlayışı ile sadece Türk ve Gürcistan bölgesinden gelen vatandaşlar için değil, aynı zamanda Rusya, Ermenistan, İran ve Azerbaycan bölgesinden gelenlere de hizmet vermesi hedeflenmektedir.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sarp'a İstanbul Bazaar kuruldu
Artvinli Haktim ve Elazığlı Debatekstil ortaklığıyla Kuzey İnşaat'ın kurduğu İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi, Sarp sınırında açıldı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticarette önemli bir rol üstlenen merkezin her gün sınırdan geçen 15 bin Gürcü'yü alışverişe çekmesi hedefleniyor. Beklenti, bölgenin 1.5 milyar dolara ulaşan ticari hacmini 2 milyar dolara çıkartmak.

Pazaristan da şube açtı
Artvin'in ilk alışveriş merkezi olarak kapılarını açan İstanbul Bazaar, 10 milyon TL yatırımla15 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Pek çok yerli ve yabancı markanın yer aldığı merkezin 8 bin metrekarelik kiralama alanına sahip mağazalarında ulaşılan doluluk oranı yüzde 80. Son dönemin en hızlı büyüyen markalarından biri olan Pazaristan da İstanbul Bazaar'da 700 metrekarelik bir mağaza açtı. Kişisel bakımdan ev tekstiline, oyuncaktan elektronik ev eşyalarına kadar çok sayıda ürünün uygun fiyatlara satıldığı Pazaristan mağazasının Gürcüler için bir çekim merkezi yaratması bekleniyor.

Ten mayo da mağaza açtı
100 Türk markasının yer aldığı İstanbul Bazaar'da pek çok yabancı marka da bulunuyor. Doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığı merkezdeki başlıca mağazalar iseAdidas, Mudo Outlet, Boyner Outlet, Mavi Jeans, Ten Mayo, Kiğılı, LTB, Bluekey, Shoespark, LC Waikiki, Network, Fabrika, Swarovski, Burger King ve Marmaris Büfe gibi isimlerden oluşuyor.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön