26 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine erteleme!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine erteleme!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi kısıtlamaları boyunca, İBB'ye ait gayrimenkullerde kira ödemelerinin ertelendiğini açıkladı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında büyükşehir belediyelerin destek çalışmaları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden pandemiyle mücadele kapsamında verilen destekleri açıkladı. 

Buna göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendisine ait gayrimenkullerde kira ve ecrimsil ödemeleri kısıtlamalar boyunca erteledi. Ayrıca ertelenen kira ödemelerini taksitle ve gecikme faizi uygulamadan kiracılardan tahsil edilecek. Faaliyette bulunmayan işletmelerden de faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedeli tahsili yapılmayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nden kira ödemelerine erteleme!

Öte yandan Bayrampaşa Otogarı'nda bulunan ticari işletmelerinin kısıtlamalar sürecinde kiraların yarısı tahsil edilecek. Ek olarak yeni yılda yapılacak fiyat artışı da 1 Nisan 2021 yılına kadar ertelendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nden kira ödemelerine erteleme!

Başkan Ekrem İmamoğlu söz konusu yardımlarla ilgili paylaşım yaparak şu açıklamada bulundu: 

"İBB olarak, pandemiye karşı mücadele eden sağlık çalışanlarımız, ekonomik zorluk çeken vatandaşlarımız, kiracılarımız ve bu zorlu süreçteki ihtiyaç sahipleri için dayanışma önlemlerimizi açıklıyoruz. 

Bu süreci hep birlikte dayanışma ile aşacağız, İBB her zaman yanınızda olacak."

İBB'den 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına dev destek! 

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön