24 / 04 / 2024

ibb korona yardımları

ibb korona yardımları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi kısıtlamaları boyunca, İBB'ye ait gayrimenkullerde kira ödemelerinin ertelendiğini açıkladı.

Ev hanımlarına 2 bin TL ödeme ne zaman yapılacak?

Türkiye'de, belirli şartları karşılayan kadınlara devlet tarafından çeşitli sosyal yardımları yapılmaktadır. Yapılan bu yardımlar arasında kazanç koşulu aranmayan bu sosyal destekler, birçok kadının hayatında olumlu etkiler yaratmaktadır.

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İşsiz kalan vatandaşlara devlet desteği ve nakdi yardımlar 24 bin 381 TL’ye kadar yükseldiği kaydedildi. İşsiz kalanlar 15 bin 880 liraya varan işsizlik maaşı alırken İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlar da ek olarak ayda 8 bin 501 lira daha kazanabiliyorlar.

SED ödemeleri zamlı olarak güncellendi! SED yardımları ne zaman yatacak? 

2024 Şubat ayına yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödeme detayları, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı, ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacı ile belli tarihlerde hesaplara yatırılmaktadır.

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

6 Şubat merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılmaya başlandı. Ancak kira yardımlarının tam olarak alınamadığı gündeme geldi. İşte o açıklamalar...

Depremzedelere ödenen nakdi yardım miktarı 105,5 milyar liraya kadar çıktı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin sonrasında, kira yardımlarından nakdi desteklere ve borç yapılandırmasına kadar birçok alanda yaraları sarmak için çalışmalar devam ediyor.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm yardımlarına yüzde 55 zam yaptı. 

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Kentsel dönüşümü desteklemek için verilen kira yardımları artırıldı. En son artış geçen sene Nisan'da yapılmıştı. İşte il il kira yardımı bedelleri...

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Sosyal yardım sisteminde son dakika gelişmesi: Milyonlara müjde geldi, ödemeler asgari düzeye çekilecek!

Meclise sunulan 12. Kalkınma Planı (2024-2028) kapsamında sosyal yardım sisteminin yeni detayları da yer aldı. Planda sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadeleye ilişkin başlıklar bulunuyor.

Devlet yardım kesesini açtı: Erzak gıda, eğitim, yakacak, para yardımı verecek! Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Devlet ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal destekte bulunmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafı aracılığıyla sağlanan yardımların detayları merakla sorgulanıyor. 

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.

ibb korona yardımları Haberi

ibb korona yardımları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında büyükşehir belediyelerin destek çalışmaları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden pandemiyle mücadele kapsamında verilen destekleri açıkladı. 

Buna göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendisine ait gayrimenkullerde kira ve ecrimsil ödemeleri kısıtlamalar boyunca erteledi. Ayrıca ertelenen kira ödemelerini taksitle ve gecikme faizi uygulamadan kiracılardan tahsil edilecek. Faaliyette bulunmayan işletmelerden de faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedeli tahsili yapılmayacak.

Öte yandan Bayrampaşa Otogarı'nda bulunan ticari işletmelerinin kısıtlamalar sürecinde kiraların yarısı tahsil edilecek. Ek olarak yeni yılda yapılacak fiyat artışı da 1 Nisan 2021 yılına kadar ertelendi. 

Başkan Ekrem İmamoğlu söz konusu yardımlarla ilgili paylaşım yaparak şu açıklamada bulundu: 

"İBB olarak, pandemiye karşı mücadele eden sağlık çalışanlarımız, ekonomik zorluk çeken vatandaşlarımız, kiracılarımız...