25 / 04 / 2024

İstanbul depremi nerede olacak?

İstanbul depremi nerede olacak?

İstanbul depremi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü sebebiyle yeniden gündeme geldi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin gündemindeki büyük İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.



İstanbul depremi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü sebebiyle yeniden gündeme geldi.  A Haber'de yer alan habere göre; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul'daki depremin merkez üssüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin gündemindeki büyük İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Depremin 7-8 sene içinde gerçekleşebileceğine vurgu yapan Prof. Dr. Pampal, "7 ila 7,5 büyüklüğünde olması bekleniyor" diye konuştu.

İstanbul depremi nerede olacak?

Prof. Dr. Pampal, şunları söyledi:

"İstanbul depremini bekliyoruz diyebiliriz. Zaten 1999'daki depremden sonra hep konuşuldu. "Gelecek deprem büyük olacak, İstanbul'a yakın olacak, Adalar'da olacak, Silivri'de olacak" gibi söylemler oldu. Bu tarz bilimsel tartışmalar hep oldu. Bunlar da yararlı bir şeydir. Şuanda hem fikiriz ki; İstanbul depremi Avrupa yakasında Silivri açıklarında Orta Marmara Fay'ı olarak adlandırılan ve 1766 depremini yaratmış olan fayın kırılmasıyla oluşacak. Bu fayın geometrisini incelediğimizde 7 ila 7,5 arasında bir büyüklükte deprem beklenmektedir."

İstanbul depremi nerede olacak?

İSTANBUL DEPREMİ NEREDE OLACAK?

İstanbul depreminin nerede olacağına ilişkin de bilgiler veren Prof. Dr. Pampal, şöyle konuştu:

"Bu İstanbul Avrupa yakası kıyılarına yani Silivri'den başlayın Büyük Çekmece, Avcılar, Bakırköy, Zeytinburnu, Eminönü ve Fatih gibi ilçelerin özellikle sahil kısmı çok böyük bir risk altında. Bu sahiller aynı zamanda zeminlerin de en zayıf olduğu yerlerdir. Özellikle Büyükçekmece tarafı heyelan bölgeleridir. Killi zeminler, sahil özellik kumlu ve dolgu zeminlerdir. Bunlar da depremin şiddetini 2-3 katına kadar artırabilir."

Naci Görür'den tüyler ürperten açıklama!

İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız!

Uzman isimden İstanbul depremi için kritik uyarı!

İstanbul depremiyle ilgili korkutan tespit!


Geri Dön