19 / 04 / 2024

İstanbul depremine önlem: Konuk stokları kullanılsın!

İstanbul depremine önlem: Konuk stokları kullanılsın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) raporuna göre 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 263 binin üzerinde bina yıkılacak. Alınan tedbir planları hep uzun vadeli. Deprem ise her an gelebilir. Uzmanlar, "Riskli binalarda ölümü beklemektense, devlet müdahalesiyle konut stokları kullanılsın" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) raporuna göre 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 263 binin üzerinde bina yıkılacak. Alınan tedbir planları hep uzun vadeli. Deprem ise her an gelebilir. 

Ulusal'da yer alan habere göre; Uzmanlar, "Riskli binalarda ölümü beklemektense, devlet müdahalesiyle konut stokları kullanılsın" çağrısında bulundu.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul'da bina analizlerinin 2024'te tamamlanacağını belirtti. Analizlere göre topyekûn bir kentsel dönüşüm çalışması hayata geçirilecek. 

Uzmanlar, süreci uzatmadan çözüm odaklı bir şekilde çalışmalara hız verilmeli diyor. 

Afet Yönetimi Uzmanı Kubilay Kaptan, en acil yapılabilecek uygulamanın “konut stoku kullanımı” olduğunu dile getirdi. 1 milyonun üzerinde konut stoku bulunuyor. 

Eski İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe'ye göre devletin bu soruna acil müdahalesi gerekiyor. 

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise, deprem meselesini ele almak için heyet kuurlmalı önerisinde bulundu.

Deprem ülkesi olan Türkiye'de acil çözüm olarak konut kullanılmasını ilk olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündeme getirmişti. Ulusal Kanal yayınında konuşan Perinçek, kamuculuğa dikkat çekmişti.

İstanbul'da yapı stoku acilen güçlendirilmeli!

Son dakika: İstanbul'da alarm veren ilçeler!


Geri Dön