20 / 04 / 2024

İstanbul Design Week, 28 Eylül'de, Eski Galata'da yapılacak!

İstanbul Design Week, 28 Eylül'de, Eski Galata'da yapılacak!

Bu yıl 6'ncısı yapılan İstanbul Design Week, 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında, Eski Galata Köprüsü'nde düzenlenecek. Etkinlik için dünyaca ünlü tasarımcılar İstanbul'a gelecek



Geçtiğimiz sene 35 bin ziyaretçisi ve Karim Rashid, Massimilliano Fuksas gibi dünyaca ünlü konuşmacılarıyla ses getiren İstanbul Design Week'in altıncısı, bu sene 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. dDF'in organize ettiği etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Sanat Tanıtım Araştırma Vakfı proje ortağı oldu.

DÜNYA ONLARI KONUŞTU

İstanbul Design Week, yine çok sayıda sergiye, konferansa ve seminere ev sahipliği yapacak. Eski Galata Köprüsü'nde konferans verecek isimler arasında; trend tasarımcısı Lidewij Edekoort, İngiltere'nin en ünlü mimarlarından Amanda Levete, endüstriyel ürün tasarımcısı Tomoko Azumi, iç mimar Melkan Tabanlıoğlu, uzman trend danışmanı Zuzanna Skalaska, ünlü marka yaratıcıları Paul Van Ravestein& Monique Mulder, endüstriyel tasarım eleştirmeni Nathan Shedroff, IF Design Awards Başkanı Ralph Wiegman ve Singapurlu Juju Studio'dan Timo Wong da bulunuyor.

ÖDÜLLÜ ESERLER

İstanbul Design Week'te bu sene ilk defa pembe renkli ürünlerin tasarımseverlerle buluşacağı 'Pink Design' sergisi de izlenebilecek. Ayrıca Aziz Sarıyer, Fatih Alkan ve Ayla Turan'ın yeniden hayat verdiği 'İstanbul Zilleri' isimli tasarım sergisi, sadece İzmirli tasarımcıların ürünlerinin sergileneceği 'İzmir Design Line'ın yanı sıra, yurt dışında ödüllendirilen eserler de görülebilecek. Bu arada, 40 yaş altı, 40 Türk tasarımcının, İstanbul ile ilgili 40 tasarımının yer aldığı 'Design Spirit' de izlenebilecek. Bu yıl ilk defa, Barbar Grup, Barbar Book sergisiyle; kitaplarla ilgili ilginç tasarımlara yer verecek.

ÜNİVERSİTELİLER İÇİN FIRSAT!

Etkinlik kapsamında, ayrıca W Hotel İstanbul ve Gaia&Gino işbirliği ile düzenlenen 'Genç Tasarımcılar Yarışması'nda ilk 3'e giren öğrencilerin tasarımları da Eski Galata Köprüsü'nde ödüllendirilecek. Ayrıca, etkinlik kapsamında Derin Sarıyer'in küratörlüğünde üniversitelilerin projelerinden ouşan 'Üniversiteler Sergisi' de var.
Sabah


Geri Dön