28 / 03 / 2024

İstanbul E-5 ve E-6 yollarındaki bina görüntü kirliliğine son verilecek!

İstanbul E-5 ve E-6 yollarındaki bina görüntü kirliliğine son verilecek!

İstanbul'da E-5 ve E-6 yollarında gerçekleştirilecek iki proje sayesinde binaların oluşturduğu çirkinliğe son verilecek. Dış cephelerin renk, biçim ve tanıtım panoları yeniden hazırlanacak




Avrupa’nın kültür başkentliğini üstlenmiş, güzelliği dillerde olan İstanbul için yeni bir çalışma daha başlatılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da özel olarak ilgi gösterdiği projeye göre, İstanbul E-5 üzerinde bulunan binaların oluşturduğu görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi görüntüsüne uygun bir yüz kazandırılması ve görüntü kirliliğini yok etmek için çalışma başlattı. Atatürk Havalimanı’ndan Boğaz Köprüsü’ne kadar 50 km alanda D100 karayoluna paralel binaların cepheleri yenilenecek. 1305 binanın oluşturduğu çirkin görünüme son verilecek. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Ali Ergün, “Projenin amacı İstanbul’un çağdaş ve modern kent kimliğine katkıda bulunmak” dedi.

1.5 YIL SÜRECEK
Söz konusu çalışmalar, Boğaziçi Köprüsü ile Atatürk Havalimanı kavşağı arasındaki güzergahı kapsayacak. İstanbul’u baştan sona değiştirmesi beklenen projenin tamamlanması yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Her vatandaş kendi bina cephesiyle ilgili projeye belediyenin internet sitesinden ulaşabilecek. Vatandaşlar dilerse İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerekli yardımlarda bulunacak. Öte yandan, aynı çalışmalar Anadolu Yakası ve TEM Otoyolu güzergahı için de gerçekleştirilecek. Ancak öncelik olarak E-5 güzergahı baz alınacak. Buradaki çalışmalar sonlandırıldıktan sonra Anadolu Yakası ve TEM Otoyolu güzergahında çalışmalara başlanacak. Buraların projelendirilmesi de daha sonra gerçekleştirilecek.

Türkiye


Geri Dön