26 / 04 / 2024

İstanbul finans, Ankara enerji merkezi oluyor!

İstanbul finans, Ankara enerji merkezi oluyor!

Başta Merkez Bankası, SPK ve kamu bankaları gibi birçok kuruluş İstanbul'a taşınmaya hazırlanırken, Ankara şimdiden enerji şirketlerinin merkezi oldu  



En gözde mekanlar ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) komşu binaları. EPDK'nın yakın komşuları arasında Limak ve Sabancı Enerji bulunuyor. MMEKA ve Yıldızlar SSS de EPDK'ya komşu olmaya hazırlanıyor.
Takvim

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ankara enerji merkezi

Elektrik dağıtım bölgeleri ihalelerine 16 milyar $ yatıran enerji şirketleri merkez seçtikleri Ankara'da EPDK'nın çevresine taşınıyor

Son iki yılda gerçekleştirilen elektrik dağıtım bölgeleri ihalelerine 16 milyar dolar veren enerji şirketleri merkezlerini Ankara'ya taşıyor. En gözde yerler ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) komşu binaları. EPDK'nın yakın komşuları arasında Limak, Sabancı Enerji bulunurken, MMEKA ve Yıldızlar SSS de Ankara'ya taşınmak için kesenin ağzını açtı. EPDK, geçtiğimiz yıl Ankara'daki merkezini Konya yolu üzerinde bulunan 20 katlı bir binaya taşıdı. Elektrik dağıtım ihalelerinde Osmangazi ve Toroslar bölgelerine yaklaşık 2 milyar dolar ödeyen Yıldızlar SSS, EPDK'nın kiracı olarak bulunduğu  Ankara  Muhsin Yazıcıoğlu caddesindeki binanın hemen arkasındaki binayı aldı. Sabancı Holding'in bünyesine geçen Başkent Elektrik Aşž de EPDK'nın bulunduğu bölgeye taşındı. Başkent Doğalgazı 1.2 milyar dolara satın alan Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı ortak şirketleri MMEKA da Ankara'nın yolunu tuttu. EGO şirketinin kiracısı olan MMEKA'nın ofisinin, Ankara'nın gözde yerlerinden olan Konya yolu üzerine taşınması planlanıyor.

LİMAK DA EPDK'NIN KOMşžUSU
Nihat Özdemir'in şirketi Limak da EPDK'nın kapı komşusu. BOTAşž'a bağlı olan ve Bakü- Tiflis- Ceyhan Petrol boru hattını işleten BIL ile Nabucco International şirketi uzun zamandır kiracı oldukları binalardan ayrılarak Ankara'da yeni bina arayışına girdiler. Ayrıca Irak'ta başarılı ihalelere imza atan TPAO'nun bağlı yeni kuracağı uluslar arası şirkette Ankara'da bina aramaya devam ediyor.

Mehmet NAYIR/Sabah


Geri Dön