16 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi için onay bekleniyor!

İstanbul Finans Merkezi için onay bekleniyor!

Dünyanın en önemli finans merkezlerinden olması planlanan İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı için geri sayım başladı. 4.5 milyar liralık yatırımla tamamlanacak projenin yapımına onayların ardından bu yıl sonuna kadar başlanacak...




4.5 milyarlık yatırım

Dünyanın en önemli finans merkezlerinden olması planlanan İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı için geri sayım başladı. 4.5 milyar liralık yatırımla tamamlanması planlanan projenin yapımına onayların ardından bu yıl sonuna kadar başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti, 19 Eylül'de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Finans Merkezi'nde yer alacak bankaların projeleri üzerine toplantı yapacak.

50 bin kişiye iş imkanı

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Kapalıçarşı ve Topkapı Sara"yı'nın etkilerini bugüne taşımayı amaçlıyor.
Ataşehir'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alanda yer alacak merkez 'Anadolu Yakası'nın simgesi' olarak tasarlandı. Eğitim, ticari ve kültürel faaliyetlerin bölgelere göre ayrıldığı merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.

Enerjisini kendisi üretecek

25 bin kişilik ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik nüfusuyla 7 gün 24 saat yaşamın olacağı bir alan olarak tasarlanan merkezin deprem analizleri Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapıldı.
Elektrik enerjisini kendi üreten, çevreye duyarlı, akıllı binalardan oluşacak merkezde, kablolu ve kablosuz internet, otopark yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri de yer alacak.

Posta

Geri Dön