26 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri kapsamında yapılan panelde gerçekleştirdiği konuşmada, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma süreci ve katılım finans sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle kamu bankalarının şu anda bile taşınacak durumda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, binaların bittiğini içinde birtakım düzenlemeler olduğunu ve bunların yıl sonu ya da ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacak ki herhalde taşınmaya da başlayacaklarını kaydetti.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, çevre düzenlemelerinin yapılacağını, çok geniş bir alanda büyük bir proje olduğunu belirterek, "İçeri girdiğinizde çok gurur duyuyorsunuz. Özellikle Merkez Bankası binası, İstanbul'un büyük ihtimalle yeni sembolü olacak." dedi. İkonik bir bina olduğunu ve mimarisinin çok güzel olduğunu kaydeden Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkesi'nin açıldığında hızlı bir şekilde aktif hale geleceğini, ciddi bir doluluğu yakalayacağını düşündüklerini kaydetti.

İstanbul'un halihazırda bir finans merkezi ve bölgenin göz bebeği olduğunu belirten Göksel Aşan, İFM'nin bunu daha etkili hale getireceğini, biraz daha değer katacağını dile getirdi.


Geri Dön