25 / 04 / 2024

Esenler Dede-Torun Merkezi için geri sayım başladı!

Esenler Dede-Torun Merkezi için geri sayım başladı!

Türkiye'de ilk "Dede-Torun Merkezi" için geri sayım başladı. Esenler Belediyesi tarafından Havaalanı Mahallesi'nde inşa edilen ve dedeleri torunlarıyla buluşturacak merkezde, dedeler torunlarına gelenek ve görenekleri aktaracak.




Esenler Belediyesi, İkinci Bahar Kıraathanesi'nin ardından yaşlılar için yeni bir yaşam alanını daha hizmete sunuyor. Kuşaklar arasındaki bağı güçlendirip, çocukların dedeleriyle vakit geçirmesine imkan sağlayacak Dede-Torun Merkezi'nde hazırlıklar son aşamaya geldi. 


Toplam bin 23 metrekare alan üzerine inşa edilen merkez, iki kattan oluşuyor. Merkezde dedeler torunlarına gelenek ve görenekleri aktaracak. Zemin katında 3 etkinlik salonu, yemekhane bulunan merkezin giriş katında ise satranç salonu, müzik odası, el işi atölyesi, kafeterya ve berber salonu yer alıyor. 


Merkezde, dedelerin yanı sıra ninelere de "Filizden Çınara" sloganıyla hizmet verilecek. 


- Dedeler torunlarıyla birlikte bitki yetiştirecek 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AA muhabirine merkezle ilgili bilgi verdi. 


Dede ile torunu bir araya getirmeyi amaçlayan Dede Torun Merkezi'nin gelecek günlerde hizmete açılacağını belirten Göksu, şehrin sosyal dokusunda hangi katmanlar varsa o katmanlar için proje ürettiklerini anlattı. 


Şehirde gerçekleştirdikleri projelerinin en önemli sosyal katmanlarından birinin çocuklar olduğuna dikkati çeken Göksu, bu anlamda çocukların çocukluklarını yaşayabilecekleri mekanlar üretmeye çalıştıklarını kaydetti. Menderes Mahallesi'nde Çocuk Sokağı bulunduğunu hatırlatan Göksu, Oruç Reis Mahallesi'nde Çocuk Külliyesi, Yavuz Selim Mahallesi'nde ise Çocuk Mahallesi açacaklarını bildirdi. 


Göksu, "Dede-Torun Merkezi Türkiye'de bir ilk olacak. Merkezimizde dede ve nineler torunlarıyla birlikte bitki yetiştirip hobi edinebilecekler" dedi.


AA




Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı..


Esenler Belediyesi, İkinci Bahar Kıraathanesi'nin ardından yeni bir yaşam alanını daha hizmete sunuyor. Kuşaklar arasındaki bağlı güçlendirip, çocukların dedeleriyle vakit geçirmesine imkan sağlayacak Dede-Torun Merkezi'nde son aşamaya gelindi. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan merkez için geri sayım başladı. Havaalanı Mahallesi^nde inşa edilen ve dedeleri torunlarıyla buluşturacak merkezde, dedeler torunlarına gelenek ve görenekleri aktaracak.


Yeniçağ


Geri Dön